Hoe komt jouw onderneming de winter door?

Hoe komt jouw onderneming de winter door?

Nynke Hol - de Vries
Nynke Hol - de Vries
Leestijd 2 minuten

De afgelopen periode zijn wij betrokken geweest bij een ondernemer die een productiebedrijf exploiteert.  De onderneming is behoorlijk geraakt door de coronapandemie. Door de winkelsluitingen was er sprake van vraaguitval en daarnaast kampte de onderneming met een hoog ziekteverzuim. Hierdoor liepen de productie en de omzet terug. Dit had zijn weerslag op de financiële situatie van de onderneming.

Net als vele anderen heeft deze ondernemer daarom gebruik gemaakt van de mogelijkheid de betaling van de belastingaanslagen uit te stellen. Daarnaast heeft de ondernemer NOW-steun ontvangen. Inmiddels is duidelijk dat meer NOW-steun is ontvangen dan waarop de onderneming recht had. Naast de belastingschuld moet dus ook een bedrag aan NOW-steun worden terugbetaald.

Terwijl de ondernemer inmiddels moet beginnen met het terugbetalen van de belastingschuld, loopt de omzet van de onderneming opnieuw terug. Consumenten houden de hand op de knip en dat is merkbaar in de hele keten van productie tot verkoop, dus ook bij de ondernemer. Voor deze ondernemer en zijn in de basis kerngezonde onderneming komt alles tegelijk met als gevolg dat de ondernemer vastloopt in zijn liquiditeit.

We hebben voor deze onderneming een oplossing gerealiseerd. Een totaaloplossing in een geval als dit bestaat vaak uit meerdere maatregelen. Ook kost het bereiken van een totaaloplossing tijd. Gelukkig waren de liquiditeitsproblemen van deze ondernemer nog niet zo ernstig dat zijn continuïteit op korte termijn in gevaar kwam.

Om ruimte in de liquiditeit te creëren hebben we contact gezocht met de bank. De bank was coöperatief en verleende twaalf maanden uitstel voor de aflossingen. Dit was zelfs meer dan waarom we hadden verzocht. Daarnaast hebben we een partij gevonden die bereid was een financiering te verstrekken. Hierdoor heeft deze ondernemer weer de financiële armslag om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen én eventuele tegenvallers op te vangen.

We hebben het al eerder gezegd; er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Ook in deze roerige economische tijd. Voor bijna alle oplossingen is nodig dat er snel geld beschikbaar komt. Met de juiste voorbereiding lukt dit in veel gevallen. Speelt dit bij jouw onderneming? Neem contact op en wij denken met je mee.

Nynke Hol - de Vries
Nynke Hol - de Vries

Telefoonnummer

06 155 736 88

Meer weten over advies en begeleiding?

Wil je meer over ons weten of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact op
© Copyright Spark Bedrijfsadvies 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen