Het verkrijgen van een financiering
Foto door Johan Bosma van Fotostijl

Het verkrijgen van een financiering

Vaak heb je als ondernemer financiering nodig om de volgende stap te kunnen zetten. Wil je bijvoorbeeld het bedrijfspand dat je huurt aankopen? Of heb je een financiering nodig voor extra groei? Wij begeleiden je bij het verkrijgen van een passende financiering.

Voor de ontwikkeling en groei van jouw onderneming is financiële slagkracht nodig. Veel ondernemingen maken hiervoor gebruik van een financiering. Met een financiering heb je de financiële ruimte om de volgende stap te zetten en de onderneming te laten groeien. Met het afsluiten van een lening bij een financier ga je een langdurige verplichting aan. Daarom is het belangrijk dat je deze beslissing weloverwogen neemt en het financiële (totaal)plaatje goed overziet. Wij denken met je mee. 

Er zijn veel partijen die financieringen verstrekken en er bestaan veel financieringsvormen. Het is belangrijk dat je kiest voor een financiering die past bij jouw type onderneming en de sector waarin je opereert. Afhankelijk van jouw behoefte en de fase waarin jouw onderneming zich bevindt, bepalen we wat een passende financiering is. Vervolgens begeleiden we je bij het verkrijgen van die financiering.  

Een passende financiering kan bestaan uit een werkkapitaalfinanciering. Deze vorm van financiering wordt vaak ingezet als de onderneming een snelle groei doormaakt. Het binnenhalen van nieuwe opdrachten of orders brengt ook financiële uitdagingen met zich mee omdat de kosten vaak voor de baten uit gaan. Dit betekent dat je moet voorfinancieren en het kan zijn dat hiervoor (tijdelijk) een financiering nodig is. 

Ook kan het zijn dat je voor de groei van jouw onderneming en het kunnen blijven bedienen van jouw klanten een investering moet doen. Bijvoorbeeld de aanschaf van een machine of andere bedrijfsmiddelen. Dit zijn vaak grote investeringen die niet uit de lopende exploitatie kunnen worden voldaan. Ook hier kunnen we je bij helpen. 

In deze en vele andere situaties waarin een financiering nodig is, maken we inzichtelijk welke financieringsmogelijkheden voor jou bestaan. Het financieringslandschap en het beleid van financiers veranderen continu. Wij kennen dit landschap als geen ander en kunnen jou goed begeleiden bij het verkrijgen van de juiste financiering. 

Meer weten over advies en begeleiding?

Wil je meer over ons weten of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Neem contact op
© Copyright Spark Bedrijfsadvies 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen